110-та бригада повідомила, що російські війська повинні були евакуювати поранених із "Зеніту", проте, натомість, вони були розстріляні.

110-та окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка, яка брала участь у захисті Авдіївки, повідомила, що російські війська обіцяли евакуювати поранених українських бійців, залишених в оточенні в опорному пункті "Зеніт", але, на жаль, замість цього розстріляли їх.

В їхньому заявленні говориться: "Щодо ситуації в позиції "Зеніт". Наші військовослужбовці з 110-тої бригади виходили з Авдіївки в умовах постійного обстрілу з боку ворожої авіації та артилерії, а також атак з боку безпілотників.

Важко поранених і загиблих не вдалося евакуювати через постійні атаки та обстріли. Оточеність позиції "Зеніт" призвела до рішення звернутися до координаційного центру та організацій, які ведуть перемовини з ворожою стороною, з проханням про допомогу для важкопоранених військовослужбовців, відповідно до міжнародних стандартів і законів, що регулюють ставлення до військовополонених.

Російські представники повідомили, що вони згідні на проведення евакуації поранених та готові надати допомогу, а пізніше розглядатимуть питання обміну. Наші військовослужбовці отримали вказівку зберегти свої життя.

Проте на наступний день ми дізналися з ворожих джерел про те, що поранених бійців розстріляли. Відео із захопленої позиції "Зеніт", опубліковане ворогом, дозволило родичам визначити загиблих бійців. Відомо про загибель Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника, Олександра Зінчука та Миколи Савосіка. Інформація щодо шостого бійця наразі не підтверджена".

Ця трагічна ситуація виникла після виходу українських захисників з позиції "Зеніт" в Авдіївці та їхнього звернення за допомогою до російських представників.

Ваше повідомлення надіслано