Більшість громадян України виражає бажання відновлення трансляцій засідань Ради та наявності представників ЗМІ під час цих зібрань.

Понад 57% громадян висловлюють підтримку ідеї відновлення онлайн-трансляцій засідань Верховної Ради на телеканалі "Рада", і близько 65% українців вважають, що журналісти повинні мати доступ на засіданнях парламенту, навіть в умовах воєнного стану.

Результати соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва у співпраці з соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення "Руху Чесно" з 8 по 15 грудня 2023 року.

Згідно з опитуванням, 11% українців не погоджуються з ідеєю надання журналістам доступу до засідань, і близько 14% не підтримують ідею відновлення трансляцій. Щодо регіонального аспекту, позиції різних регіонів майже ідентичні, за винятком певного відсотка мешканців східних і центральних регіонів, які можуть виразити свою незгоду з питань безпеки. Зазначається, що протягом значної частини часу парламент працював у закритому режимі, що, зауважують у "Чесно", зручно для більшості нардепів, які уникають прямого контролю журналістів над своєю роботою в сесійній залі та у кулуарах.

Ваше повідомлення надіслано