Болтон висловлює занепокоєння через можливе переобрання Трампа і його вплив на долю НАТО та України

Колишній радник з національної безпеки США, Джон Болтон, висловив серйозне занепокоєння щодо можливого переобрання Дональда Трампа на пост президента США та наслідків, які це може мати для міжнародної безпеки. Болтон прокоментував недавню статтю Bloomberg, в якій зазначено, що Україна зараз знаходиться в "найбільш уразливій позиції" за часи війни, яка триває вже два роки.

Болтон вказує на потенційну відмову Сполучених Штатів ухвалити новий пакет допомоги для України, що може підірвати її оборонні зусилля. Він також заявив, що "Путін, мабуть, чекає на вибори Трампа", оскільки очікує, що Трамп може "спробувати вивести США з НАТО", що могло б "зробити альянс фактично неефективним".

За словами Болтона, Трамп також відомий своєю непостійністю у зосередженні уваги, що може призвести до катастрофічних рішень на міжнародній арені. Крім того, Болтон скептично ставиться до заяв Трампа про зупинення війни "за 24 години", називаючи такий сценарій нереалістичним.

"Майже неминуче, що в разі невдачі, Трамп звинуватить в цьому Зеленського, що буде поганою новиною для України", - підсумував Болтон, підкреслюючи ризик для України у разі перемоги Трампа на наступних виборах.

Ваше повідомлення надіслано