Британська розвідка прогнозує, що втрати Росії внаслідок війни проти України збільшаться до 2025 року.

Висунені прогнози військової розвідки Великої Британії вказують на зростання щоденних втрат особового складу російських сил у війні проти України в 2023 році. За цими прогнозами, при нинішніх темпах, загальна кількість втрат Росії може досягти позначки у 500 тисяч до 2025 року.

За відомостями британської розвідки, у 2023 році середні щоденні втрати російських військових, включаючи вбитих і поранених, піднялися до практично 300 на день, що є вище, ніж у 2022 році.

Аналіз даних свідчить, що це зростання втрат є відображенням деградації російських сил та їхньої трансформації в "масову армію" меншої якості та більшого розміру після "часткової мобілізації" резервістів у вересні 2022 року. Розвідка вважає, що Росії може знадобитися 5-10 років для відновлення високопрофесійних і досвідчених підрозділів.

Експерти відзначають, що при нинішніх темпах втрат до кінця 2024 року загальні втрати Росії вбитими і пораненими можуть перевищити півмільйона. Це порівнюється з близько 70 тисячами втрат, які СРСР поніс за 9 років війни в Афганістані. Британська розвідка підкреслює, що ці дані руйнують ідею про "глухий кут" у війні в Україні.

Ваше повідомлення надіслано