Досвід України у дослідженні воєнних подій зараз унікальний для багатьох наших партнерів - Олександр Рувін

У світлі останніх подій у східній Європі, зокрема, відновлення активності російських військ на кордоні з Україною, зростає напруженість і неспокій у сусідніх країнах. Глава Міністерства закордонних справ Польщі висловив свою обуреність та побоювання щодо можливого нападу на Європейський союз.

За словами глави МЗС Польщі, така загроза стає дедалі більш реальною через агресивну зовнішню політику Росії. Зокрема, він зазначив, що Росія має великі арсенали зброї, які можуть бути використані проти країн Європейського союзу.

Ця заява викликала хвилю обурення серед політичних коліг у Європейському союзі, адже ніхто не бажає конфлікту та воєнних дій на європейській території. Проте, вона також підкреслює необхідність посилення обороноздатності та спроможностей Євросоюзу у відповідь на потенційні загрози.

Згаданий вислів глави МЗС Польщі став ще одним сигналом для країн Європейського союзу про необхідність утримання єдності та підвищення готовності до можливих воєнних дій у регіоні. Очевидно, що в такі часи співпраця та підтримка між країнами ЄС стають надзвичайно важливими.

Ваше повідомлення надіслано