Емманюель Макрон відкриває дискусію щодо ролі французької ядерної зброї у захисті Європи

Президент Франції Емманюель Макрон заявив про готовність обговорити використання французької ядерної зброї у контексті "надійної європейської оборони" на тлі зростаючих загроз з боку Росії. Про це повідомили France 24 та RFI.

За словами Макрона, обговорення повинно охоплювати широкий спектр оборонних питань, включаючи протиракетну, далекобійну та ядерну зброю, особливо з огляду на країни, на території яких розміщені американські ядерні боєприпаси. "Поставмо все на стіл і подивимось, що справді захищає нас надійним чином", - сказав він.

Президент наголосив, що хоча Франція зберігатиме свої унікальні особливості, вона готова зробити значний внесок у захист Європи. Це стає ще більш актуальним після Brexit, оскільки Франція залишається єдиним членом Євросоюзу, що має власну ядерну зброю.

У контексті регіональної безпеки, президент Польщі Анджей Дуда 22 квітня заявив про готовність Польщі, країни-члена НАТО, прийняти на своїй території ядерну зброю, особливо на фоні збільшення мілітаризації району Кенігсберга Росією. Однак, наступного дня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в альянсі не планують розширення кількості країн-союзників, які мають ядерну зброю.

Ваше повідомлення надіслано