Генштаб повідомив про понад 60 бойових зіткнень на фронті за добу

В останній день, російські сили здійснили шість ракетних атак, два авіаудари та 51 обстріл із реактивних систем залпового вогню. В результаті цих дій були жертви та поранені серед цивільного населення, а також було пошкоджено житлові будівлі та інфраструктуру. Згідно з вечірнім звітом Генерального штабу Збройних Сил України від 28 січня, обстановка на сході та півдні країни залишається напруженою, з 61 збройним конфліктом протягом дня.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація стабільна без ознак ворожих наступальних груп. Білоруські військові продовжують виконувати завдання неподалік кордону з Україною.

На півночі та сході, російські війська здійснюють розвідку та обстріли, збільшуючи мінні поля вздовж кордону. В районі Красного Хутора в Чернігівській області було завдано авіаудару, а близько 30 населених пунктів зазнали артилерійських обстрілів.

Українські сили успішно відбили ворожі атаки на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках, зазнавши артилерійського та мінометного вогню в десятках населених пунктів. На Мар'їнському напрямку українські захисники стримують ворога, зазначивши 18 невдалих спроб противника покращити свої позиції. На Шахтарському напрямку ворожі штурмові дії не фіксувалися.

На Запорізькому напрямку українські військові відбили атаку, а на Херсонському відбулися артилерійські обстріли, включаючи ракетні удари по населених пунктах.

Українська авіація вразила шість районів концентрації ворога, а ППО знищила одну ракету. Ракетні війська України атакували артилерійський засіб та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Ваше повідомлення надіслано