Група країн G7 попередила Іран про можливість введення санкцій через його зв'язки з Росією у сфері постачання балістичних ракет

15 березня країни "Групи семи" попередили Іран про можливість запровадження санкцій у разі постачання Росії балістичних ракет, які потенційно можуть бути використані у вторгненні в Україну.

Згідно з заявою "Групи семи", їхня стурбованість викликана повідомленнями про можливе постачання Іраном Росії балістичних ракет та пов'язаних з ними технологій. Це сталося після того, як Іран поставив російському режиму безпілотники, які використовуються у нападах на цивільне населення в Україні.

"Група семи" наголосила, що такі дії з боку Ірану лише посилитимуть дестабілізацію регіону та сприятимуть ескалації конфлікту в Україні. Вони підкреслили готовність швидко та координовано реагувати на це, в тому числі за допомогою нових та значних заходів проти Ірану.

Відзначається, що вже раніше, в лютому, агентство Reuters повідомляло про відправку Іраном кількох партій балістичних ракет до Росії протягом 2024 року в рамках співпраці між двома країнами. Утім, представництво Ірану при ООН заперечило цю інформацію. США, хоча й не підтвердили ці повідомлення офіційно, але анонсували можливі додаткові санкції проти Ірану через його підтримку російської агресії.

Ваше повідомлення надіслано