Якщо перемир'я між Україною та Росією не буде досягнуто, президент Сербії попередив про можливий альтернативний сценарій

Президент Сербії Александар Вучич висловив обурення можливістю прямого конфлікту між Заходом і Росією, що може призвести до великої кількості жертв. Він зазначив, що є лише два сценарії у відношенні до ситуації в Україні: встановлення перемир'я за участі США і Китаю або відкритий конфлікт з Росією.

"У нас будуть деякі зміни в доктринах", - сказав Вучич, висловлюючи свої опаски під час зустрічі з прем’єром Баварії Маркусом Зьодером у Белграді.

Президент Сербії підкреслив, що в разі конфлікту між Заходом і Росією "ніхто нічого не виграє", але буде величезна кількість жертв. Він наголосив на необхідності підготуватися до різних можливих розвитків подій і заявив про необхідність прийняття відповідних рішень у найближчі 100 днів.

За даними німецьких спецслужб, Росія може значно збільшити свою військову потужність протягом наступних п'яти років і навіть напасти на країни НАТО, такі як Балтія чи Фінляндія, до 2026 року.

Екс-головнокомандувач збройними силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявив, що у разі перемоги Росії в Україні, країна може прийняти рішення про напад на країни НАТО через 3-4 роки.



Ваше повідомлення надіслано