Японія та США уклали угоду щодо встановлення спільної системи виробництва оборонного обладнання для України

У Вашингтоні заплановано проведення саміту 10 квітня, на якому прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та президент США Джо Байден обговорять питання підсилення співпраці в галузі оборони між обома країнами.

У Сполучених Штатах виникають певні турботи щодо можливого дефіциту артилерійських снарядів і ракет через підтримку України в її конфлікті з Росією. На саміті можуть бути обговорені можливості створення бізнесу, при якому японські компанії будуть здійснювати обслуговування та ремонт американського військового обладнання.

Згідно з інформацією японської газети Yomiuri, у грудні минулого року Японія переглянула свою політику щодо передачі оборонного обладнання та операційні настанови, що дозволило їй експортувати до США ракети для систем Patriot. Це має компенсувати дефіцит американських ракет. Очікується, що на саміті обидві сторони підтвердять свою політику прискорення таких взаємодоповнюючих відносин.

Раніше газета Yomiuri також повідомляла про обговорення між Сполученими Штатами та Японією посилення співпраці у військовій сфері для збільшення обсягів постачання боєприпасів в Україну.

Ваше повідомлення надіслано