Іран відкидає звинувачення у постачанні зброї Росії: "Ми не постачали зброю".

Президент Ірану Масуд Пезешкіян під час пресконференції заявив, що з моменту приходу до влади його уряд не передавав ніякої зброї Росії. Він підкреслив, що вони не постачали зброю до цієї країни, але зазначив, що Іран і Росія мають право підтримувати відносини. Також він заявив, що війну в Україні спровокували країни НАТО, які порушили обіцянку не розширюватися на схід.

Пезешкіян високо оцінив роль Китаю в примиренні між Іраном та Саудівською Аравією та сприянні співпраці в регіоні. Він наголосив, що Іран продовжить розвивати відносини з Росією, Китаєм і країнами БРІКС. Глава МЗС Ірану Саєд Аббас Аракчі спростував інформацію про постачання балістичних ракет Росії та розкритикував США та європейські країни за дії на основі помилкових даних розвідки. На жаль, Sky News повідомив про те, що судно Port Olya 3 перевезло близько 220 балістичних ракет малої дальності з Ірану до Росії через Каспійське море.

Крім того, країни Європейський трійці (Франція, Німеччина та Велика Британія) поєднали свої зусилля, щоб засудити експорт іранських балістичних ракет до Росії та заявили про свій намір вжити негайних заходів для скасування двосторонніх угод з Іраном про авіасполучення, а також анонсували інші обмеження.
Ваше повідомлення надіслано