Іспанія затвердила відправлення до України ще двадцяти бойових танків Leopard

Після проходження підготовки на оборонному заводі у Севільї, Іспанія затвердила відправлення до України ще двадцяти бойових танків Leopard.

Рішення було ухвалено міжміністерською радою з торгівлі та контролю оборонних матеріалів і технологій подвійного призначення Іспанії.

Військову техніку та інші матеріали підготують до відправлення на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гвадаїра в Севільї.

"Ця нова партія матеріалів може бути безпосередньо пов'язана з візитом делегації Державної прикордонної служби України минулого тижня до Іспанії для переговорів із представниками промисловості та Міністерства оборони", – йдеться у повідомленні.

За словами міністра торгівлі Іспанії Ксіану Мендеса, пакет військової допомоги Україні включає зброю, яка є необхідною, пріоритетною і важливою для протистояння російській агресії.

"Немає сумнівів у тому, що Україна найкращим чином використовує їх для захисту своєї національної безпеки", – заявив міністр.

Ксіану Мендес також оприлюднив повний список військової допомоги, яку Іспанія надала Україні за два роки війни. Усього було здійснено, не враховуючи приватних, 61 постачання на суму 190 мільйонів євро.


Ваше повідомлення надіслано