Європейська Комісія виділила 500 мільйонів євро компаніям з метою збільшення виробництва боєприпасів

Європейська Комісія оголосила про виділення 500 мільйонів євро європейським компаніям з метою нарощування потужностей з виробництва боєприпасів. Ця ініціатива призначена для збільшення поставок снарядів в Україну та поповнення запасів країн Європейського Союзу.

Європейська Комісія планує досягти річного обсягу виробництва боєприпасів у 2 мільйони одиниць до кінця 2025 року за підтримки Акта на підтримку виробництва боєприпасів (ASAP).

На реалізацію проєктів, обрані 31 проєкт, буде виділено 513 мільйонів євро з бюджетів ЄС і Норвегії. Це фінансування дозволить залучити додаткові інвестиції з боку промисловості, в результаті чого загальний обсяг інвестицій у ланцюжок постачання складе близько 1,4 мільярда євро.

Вже досягнуті певні успіхи: європейські річні виробничі потужності з виробництва 155-мм снарядів досягли 1 мільйона на рік у січні 2024 року.

Ці заходи спрямовані на забезпечення більш швидкого постачання боєприпасів та ракет в Європу, а також підвищення оперативності і спроможності оборонної промисловості ЄС.

Очікується, що грантові угоди з відібраними заявниками будуть підписані в травні 2024 року.

Ваше повідомлення надіслано