Кабінет Міністрів прийняв рішення про закриття реєстру "Міжнародних спонсорів війни"

Рішення про закриття переліку "Міжнародних спонсорів війни" було ухвалено на розширеному засіданні Кабінету Міністрів за участю високопосадових посадовців, таких як секретар Ради національної безпеки і оборони, глава Служби безпеки України, генеральний прокурор, голова Національного агентства з питань запобігання корупції, а також посли іноземних країн та представники посольств іноземних країн і Європейського союзу.

На засіданні уряд обговорив питання санкційної політики держави та відповідного інформування, зокрема функціонування сторінки "Міжнародні спонсори війни" на сайті НАЗК.

Урядовці отримали інформацію від Міністерства закордонних справ про звернення представників дипломатичного корпусу країн-партнерів щодо відсутності нормативної бази для існування списку "Міжнародних спонсорів війни" та його негативного впливу на прийняття важливих рішень для протидії російській агресії.

Міністерство юстиції висловило погляд, що поширення такої інформації від імені держави без врегулювання питань на законодавчому рівні є неприйнятним.

Інформацію з реєстру "Міжнародних спонсорів війни" передадуть до міжвідомчої робочої групи з питань реалізації санкційної політики для подальшого опрацювання, в тому числі для визначення підстав для застосування санкцій до зазначених в реєстрі суб'єктів та підготовки відповідних пропозицій для розгляду на засіданні Ради національної безпеки і оборони.

Тепер користувачі сторінки "Міжнародні спонсори війни" на сайті НАЗК будуть перенаправлені на сторінку "Державний реєстр санкцій" на сайті Ради національної безпеки і оборони.

Ваше повідомлення надіслано