Канада висловила готовність виділити кошти на закупівлю боєприпасів для України через Чехію.

Канада виразила готовність підтримати ініціативу Чехії щодо термінової поставки десятків тисяч артилерійських снарядів до України. Згідно з джерелами в оборонному відомстві Канади, уряд може виділити до 30 мільйонів доларів (22 мільйони доларів США) на реалізацію цього плану, який був запропонований президентом Чехії Петром Павелом на Мюнхенській конференції з безпеки. Чехія виявила наявність до 800 тисяч снарядів стандартного калібру НАТО та готова відправити їх до України протягом кількох тижнів за умови отримання фінансування для доставки.

Міністр оборони Канади Білл Блер зазначив, що вже підписав меморандум про взаєморозуміння з Чеською Республікою щодо можливого придбання боєприпасів. Блер також відзначив, що це дозволить Канаді швидше забезпечити Україну необхідними засобами, оскільки у країні також нарощується власне виробництво боєприпасів.

Ця ініціатива слідує за обіцянкою Канади надати сотні безпілотників українським військовим. Крім того, данська делегація на Мюнхенській конференції закликала Європу не ухилятися від постачання зброї в Україну через труднощі виробництва.

Ваше повідомлення надіслано