Керівництво об'єднаного командування "Південь" відхилило заяву Сергія Шойгу щодо захоплення плацдарму на лівому березі Дніпра.

В оперативному командуванні "Південь" відхилили заяву міністра оборони Росії Сергія Шойгу щодо "зачистки" населеного пункту Кринки на лівобережжі Херсонщини. Згідно з заявою ОК "Південь", російсько-окупаційні війська, не досягнувши успіху в штурмових діях на лівобережній Херсонщині, вирішили вдастися до маніпуляцій та фальсифікації фактів.

Офіційно повідомлено, що військово-політичне керівництво країни-агресора стверджувало про "зачищення" плацдарму на лівому березі Дніпра, але ця інформація не відповідає дійсності. У командуванні також підкреслили, що Сили оборони півдня України продовжують утримувати зайняті позиції та завдають значних втрат ворогу.

Детально вказано, що окупанти провели спробу штурму, але після значних втрат вони відійшли. Заява командування спростовує висловлення Шойгу, який 20 лютого повідомив про "зачищення" Кринок у доповіді президенту Володимиру Путіну та в інтерв'ю агентству ТАСС, де стверджував про наявність постів російських військ на березі Кринок, а також підкреслив "внесок у звільнення" цього населеного пункту російських десантників та інших військових підрозділів.

Ваше повідомлення надіслано