Кібератака на інфраструктуру в державі-агресора: знищено 18 серверів і припинено доступ до інтернету для 13 тисяч користувачів.

У середу, 4 вересня, в результаті операції кіберфахівців ГУР МОУ спільно з ВО Team було атаковано мережеву інфраструктуру на території держави-агресора. В результаті знищено 18 серверів без можливості відновлення. Інформація про це надійшла від джерел у розвідці. Джерела української розвідки повідомили, що атака, що відбулася 4 вересня, спільно з VО Team, призвела до видалення мережевої інфраструктури на території держави-агресора. В процесі було зруйновано 18 серверів та пошкоджено інфраструктуру ТОВ "Антена", яка обслуговує важливі установи та комерційні підприємства, сприяючи агресії Росії проти України.

Особливість атаки полягала в тому, що були видалені конфігурації на 598 мережевих комутаторах головного провайдера та 389 пристроях підпровайдера, які надавали доступ до мережі для всіх клієнтів компаній. В результаті атаки були викрадені бази даних клієнтів провайдера з особистою інформацією, такою як ім'я, телефон, адреса та паспортні дані. Ці дії призвели до припинення послуг Інтернету та цифрового телебачення в Іванівській області для більш як 13 тисяч користувачів. Також були атаковані різні важливі сайти та установи, зокрема ТОВ "Спецсервіс Полікор", РЕО ГІБДД МО МВС Росії, ТОВ "Теплосетевая компанія", тощо.

ГУР МОУ оголошує про продовження системного демонтажу мережевої інфраструктури держави-агресора. Поки що Росія зберігає зв'язок зі Світовою мережею, але ситуація може змінитися. Нагадаємо, українські фахівці завадили кібератакі на смартфони та планшети військовослужбовців Сил оборони, запобігши втраті інформації та доступу до GPS-координат.
Ваше повідомлення надіслано