Командувач Територіальних Оборонних Сил (ТрО) раніше виконував обов'язки керівника Внутрішніх військ під час подій на Майдані.

Ігор Плахута, якого президент Володимир Зеленський призначив командувачем військами Територіальної оборони, раніше служив у МВС та керував силами Внутрішніх військ під час розгону Євромайдану. Вночі 10 грудня 2013 року влада провела операцію щодо видалення барикад Євромайдану, у якій брали участь близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону "Беркут". Плахута, як начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС, брав участь у цих подіях і повідомляв про двох нібито постраждалих "беркутівців".

Також відзначено, що 21 січня 2014 року, під час масових протестів, Плахута вийшов до мітингувальників для перемовин і виступав як самостійний командувач військами Територіальної оборони. До цього він мав службовий досвід, включаючи командування Окремою президентською бригадою в 2005–2008 роках та роботу на посаді начальника управління Південного територіального командування Внутрішніх військ МВС.




Ваше повідомлення надіслано