Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки на своєму засіданні у вівторок розглянув цілу низку правок до законопроєкту про мобілізацію

Ірина Фріз повідомила у Facebook про прогрес роботи парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо законопроєкту про мобілізацію. Комітет успішно розглянув 660 правок і фактично дійшов до розділу, який стосується змін до 23-ї статті щодо відстрочки від призову під час мобілізації.

Зокрема, Фріз зазначила, що багато правок стосувалися саме цього розділу, який містить пропозиції щодо відстрочки для різних категорій громадян. Після обговорення та напрацювання компромісної редакції було прийнято рішення підготувати загальні комітетські правки, які враховуватимуть попередні рішення комітету за цими напрямами.

Депутатка також наголосила на підтримці важливих положень, таких як можливість військовозобов’язаних самостійно прибути до військової частини для проходження військової служби після навчання, збереження права на електронний кабінет як необов’язкової процедури, а також відхилення електронних повісток.

До законопроєкту також було внесено поправки щодо територіальних громад, оповіщення та заходів мобілізації, а також гарантії направлення військовозобов’язаних до конкретних військових частин, з якими вони мають відношення.

Поправки до законопроєкту були внесені після першого читання, коли Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт про внесення змін до деяких законів щодо військової служби та мобілізації. Ці поправки є важливим кроком у вдосконаленні законодавства щодо військової оборони та мобілізації.

До другого читання законопроєкту надійшло понад 4 тисячі поправок.

Ваше повідомлення надіслано