Масштаби російських обстрілів в квітні 2024 року: жорстока статистика та українська відсіч

У своєму недавньому зверненні у Телеграм, Президент України Володимир Зеленський повідомив про зростання інтенсивності російських військових атак на територію України протягом квітня 2024 року. За його словами, російські війська використали понад 300 ракет, майже 300 дронів типу "шахед" та понад 3200 керованих авіабомб.

Жертвою цих атак стали міста та громади по всій Україні - від Сумщини до Одещини, Дніпровщини, Харківщини, Донеччини, Миколаєва, Херсона, які, за словами президента, "щодня й щоночі страждають від цього свідомого та підлого терору".

Президент зазначив важливість міжнародної підтримки у формуванні "повітряного щита" та впливу санкцій проти російської воєнної машини. "Тисячі життів наших людей були врятовані завдяки допомозі лідерів та країн, які вже підтримали наш повітряний щит і які вже дієво тиснуть санкціями проти російської воєнної машини," – сказав Зеленський.

Президент також висловив переконання, що лише силою можна зупинити російський терор – силою українського народу, силою єдності світу, силою тиску на Росію, силою систем ППО, які надаються Україні, та силою воїнів, які утримують лінію фронту.

"Усі, хто працює заради сили захисту від Росії, є справжніми рятівниками життя," – підсумував Зеленський, підкреслюючи значення об'єднання зусиль на усіх рівнях для захисту України.

Ваше повідомлення надіслано