Масштабна евакуація дітей з зони бойових дій на Донеччині триває

Заступник голови Донецької ОДА Ігор Бойко повідомив про продовження евакуації дітей з населених пунктів Курахівської громади. З чотирьох сіл громади вже евакуйовано 28 дітей разом з їх представниками, проте двоє дітей досі залишаються у селі Успенівка.

Крім того, зазначається про продовження евакуаційних заходів у Тероцькій громаді. Там залишаються шестеро дітей у місті Торецьк та вісім дітей у селищі Щербинівка.

Процес примусової евакуації дітей з активних зон бойових дій було схвалено урядом 7 березня 2023 року. Згідно з процедурою, обласна військова адміністрація має право приймати рішення про евакуацію дітей, яка проводиться разом з одним із батьків.

У 2022 році було евакуйовано 856 дітей з 43 населених пунктів Донецької області, включаючи такі громади як Вугледарська, Бахмутська, Соледарська, Мар'їнська, і Очеретинська.

"Наша мета — забезпечити безпеку найменших жителів регіону. Всі роботи проводяться якомога швидше, щоб мінімізувати ризики для дітей та їхніх сімей," зазначив  начальник Донецької ОДА.





Ваше повідомлення надіслано