Масштабні бойові дії на фронті: 97 зіткнень за добу

Протягом останньої доби на фронті відбулося близько 97 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України. Найбільш інтенсивні бої тривають на Авдіївському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Зокрема, на Авдіївському напрямку російські війська здійснили спроби прорвати оборону українських сил, однак усі атаки були успішно відбиті.

На Авдіївському напрямку спостерігається найбільша активність ворога. Російські окупанти продовжують спроби оточити Авдіївку, зосереджуючи зусилля біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Українські захисники відбили численні атаки, зокрема 20 атак неподалік Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, та ще 9 атак в районах Опитного, Водяного, Первомайського та Невельського.

На Лиманському напрямку російські війська продовжують наступальні дії, прагнучи покращити своє тактичне положення та створити умови для подальшого просування в напрямку Сіверська. На Бахмутському напрямку ворог намагається прорвати оборону українських військ північніше та західніше Бахмута і розвинути наступ на Часів Яр. Росіяни активно використовують артилерію, авіацію та дрони-камікадзе для посилення своїх атак.

На Покровському напрямку ситуація залишається найгарячішою, де російські війська здійснили 13 спроб покращити своє тактичне положення, але українські захисники відбили більшість атак. Також на Харківщині ворог намагався просунутися біля села Стариця, але всі спроби були відбиті українськими військами.

Українські сили продовжують відбивати атаки ворога та стримувати його просування на різних ділянках фронту. Ситуація залишається напруженою, але під контролем українських військових.

Ваше повідомлення надіслано