Мета рф відкрити новий фронт на півночі - Умєров

За словами чинного президента України Володимира Зеленського, Росія має намір відкрити новий фронт на півночі країни. Цю інформацію підтверджує генерал-лейтенант Віктор Умєров, головний командувач Збройних сил України. За його словами, ворожі сили виконують концентрацію військ у районі Нетайлово та Андріївка, що може свідчити про намір відкрити новий фронт на півночі України.

Умєров підкреслив, що уряд України має готуватися до подальшої активності ворога та забезпечувати належну оборону цієї території. Наразі розвідка та розвідувально-ударні дії проводяться для виявлення та ліквідації будь-яких загроз.

Ситуація на півночі країни залишається напруженою. Українські війська здійснюють заходи з посилення обороноздатності та вживають необхідних заходів для захисту мирного населення. Водночас, українська сторона закликає до обережності та готовності до можливих подальших провокацій з боку російських військ.

Міжнародне співтовариство також відреагувало на цю ситуацію. Секретар Європейського союзу Жозеп Боррель підкреслив, що готування Росії до військових дій на півночі України є серйозною загрозою для стабільності в регіоні та порушує міжнародне право.

Українська влада закликає міжнародну спільноту вжити належних заходів для стримування агресивних намірів Росії та підтримки територіальної цілісності та суверенітету України.

Ваше повідомлення надіслано