Мінні тральщики "Чернігів" та "Черкаси" готові до повної інтеграції у НАТО, заявив речник ВМС ЗСУ

Дмитро Плетенчук, речник Військово-Морських сил України, повідомив, що екіпажі мінних тральщиків "Чернігів" та "Черкаси", отриманих від Великої Британії, успішно пройшли необхідну підготовку та вже несуть службу. Про це він заявив під час виступу на телемарафоні "Єдині новини".

За словами Плетенчука, минулого року кораблі отримали І рівень сумісності з державами НАТО, а цього року вони сподіваються отримати найвищу оцінку — II рівень сумісності, що забезпечить їм можливість виконувати завдання у складі ордерів і забезпечить повну сумісність з Альянсом.

Речник ВМС також повідомив про передачу Україні ще трьох протимінних суден від Нідерландів та Бельгії, на яких екіпажі також починають проходити навчання. Відтак, Україна планує розширити свій флот протимінними суднами до п'яти кораблів.

Додатково у Міноборони повідомили, що "Черкаси" та "Чернігів" візьмуть участь у трьох міжнародних навчаннях цього року, де на завершальному етапі вони пройдуть сертифікацію від НАТО щодо взаємосумісності для дій у складі корабельних протимінних груп Альянсу.

Ваше повідомлення надіслано