На Харківщині з трьох районів евакуйовано майже 12 тисяч людей - Синєгубов

З початку ескалації конфлікту на сході України, важливе завдання забезпечення безпеки та захисту мирного населення залишається пріоритетним для українських влад та органів місцевого самоврядування. На Харківщині з трьох районів – Лозівського, Ізюмського та Вовчанського, згідно зі словами голови облдержадміністрації Олексія Синєгубова, евакуйовано майже 12 тисяч людей.

За останні дні ситуація на сході країни загострилася через активізацію російських військ та збільшення обстрілів з боку окупантів. З метою забезпечення безпеки та запобігання можливим жертвам серед мирного населення, було прийнято рішення про евакуацію мешканців зі зони можливих бойових дій.

Усі забезпечені умови для комфортного перебування та тимчасового проживання евакуйованих громадян. Медична, психологічна та матеріальна допомога надається в повному обсязі. Працюють оперативні штаби та постійно здійснюється моніторинг ситуації.

Усі заходи вживаються для забезпечення безпеки та життя мирного населення, що є пріоритетом для українських влад та обласних органів управління.

Ваше повідомлення надіслано