Найвищий показник з червня 2023-го року: у травні внаслідок російських атак постраждали 864 цивільних - ООН

У травні 2023 року Україна стала свідком найвищого показника жертв серед цивільного населення внаслідок російських атак з червня 2023 року. За даними Організації Об'єднаних Націй, загалом 864 цивільних постраждали в результаті воєнних дій.

У звіті ООН зазначається, що цей показник є найвищим за останні місяці і свідчить про зростання напруги на сході України. Генеральний секретар ООН висловив серйозне занепокоєння через зростання числа жертв серед мирного населення та закликав всіх сторін конфлікту дотримуватися міжнародного гуманітарного права.

Російські атаки в травні 2023 року призвели до руйнування і пошкодження інфраструктури та житлових будівель. Серед жертв є жінки, діти та літні люди, що є особливо обурливим фактом для міжнародної спільноти.

Українські військові продовжують вести операції на сході країни з метою відстоювання територіальної цілісності та захисту мирного населення. На думку аналітиків, зростання числа атак та жертв свідчить про необхідність активізації міжнародних зусиль для зупинки конфлікту та відновлення миру на сході України.

Ваше повідомлення надіслано