Наслідки ракетної атаки на Київ 21 березня: постраждали люди

У ніч на 21 березня Україну було атаковано з боку Росії за допомогою ракет. Вибухи відчулися і в Києві. Захисні сили збили близько тридцяти ракет, включаючи балістичні, над містом. Уламки розсипалися по різних районах столиці, що призвело до травмування 13 людей.

Міський голова Віталій Кличко та Київська міська військова адміністрація повідомили про це. Повітряну тривогу було оголошено о 3:21. Повідомлялося про зліт дев'яти російських бомбардувальників Ту-95 та можливі пуски крилатих ракет.

Близько 5:00 у Києві пролунав ряд вибухів. Міський голова повідомив про дії протиповітряної оборони. О 5:13 було зафіксовано падіння уламків ракети в різних районах, таких як Святошинський, Шевченківський та Подільський. Екстрені служби вирушили на місце події.

Станом на 5:45 було відомо про чотирьох постраждалих, але кількість збільшилася до восьми до 5:58. Десять людей отримали травми в результаті атаки.

Росія використала крилаті ракети з бортів бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети зі своїх територій. Згідно з інформацією Київської міської військової адміністрації, близько трьох десятків ракет було збито.

Станом на 9:00 кількість постраждалих зросла до 13 людей. Шестеро постраждали у Святошинському районі, а семеро - у Шевченківському. Чотири людини були госпіталізовані.

Внаслідок атаки було пошкоджено шість закладів освіти, повідомили у Київській міській державній адміністрації. Президент України Володимир Зеленський заявив, що системи ППО допомогли збити понад 30 ракет, включаючи аеробалістичні, та надали допомогу постраждалим.

Зеленський також наголосив на необхідності світової єдності у боротьбі з терором. Він підкреслив, що російські терористи не можуть уникнути захисту систем ППО. Раніше, 15 лютого, і 7 лютого також були атаки на Київ, проте тоді збито всі ракети і жертв не було.

Ваше повідомлення надіслано