Нідерланди виділяють Україні 350 мільйонів євро на військову допомогу. Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю боєприпасів для винищувачів F-16 та безпілотних літальних апаратів

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен оголосила про виділення Україні 350 мільйонів євро військової допомоги. Частина цих коштів, а саме 150 мільйонів євро, буде використана на закупівлю боєприпасів класу "повітря-земля" для винищувачів F-16.

Також Нідерланди знову відправляють літаки до Румунії, які будуть використовуватися в навчальному центрі для українських і румунських пілотів. Це не лише самі F-16, але й всі супутні запчастини та снаряди.

У відомстві Міноборони Нідерландів також повідомили, що країна виділяє понад 200 мільйонів євро на закупівлю безпілотних літальних апаратів. Планується закупити значну кількість безпілотників ISR (Intelligence Surveillance Reconnaissance) і передати їх Україні, що буде зроблено в координації з партнерами та українськими Збройними силами. Кайса Оллонгрен підкреслила, що ці безпілотники вже успішно використовуються і зарекомендували себе на полі бою.

Ваше повідомлення надіслано