Нідерланди вирішили збільшити постачання в Україну літаків F-16, піднявши їхню кількість до 24 одиниць.

Міністерство оборони Нідерландів готує до передачі в Україну ще 6 винищувачів F-16, що піднімає загальну кількість літаків, обіцяних Україні, до 24. За інформацією від міністерки оборони Кайси Оллонгрен, яка оприлюднила цю інформацію на своєму Twitter, вагомим моментом є визначення переваги в повітрі для протидії російській агресії.

Міністерство оборони Нідерландів додатково вказало, що розгляд продажу 6 винищувачів F-16 компанії Draken International був припинений. Обидві сторони дійшли висновку, що цей продаж і постачання літаків не відбудуться у найближчому майбутньому.

Раніше, 22 грудня, глава уряду Нідерландів, Марк Рютте, повідомив, що країна розпочала процес передачі Україні перших 18 винищувачів F-16. Також було заявлено, що Нідерланди відправлять 18 літаків F-16 до Румунії для підготовки українських пілотів.

Нідерланди планують передати майже всі винищувачі F-16 Україні, за винятком тих, що будуть використовуватися для тренування українських пілотів. Очікується, що передача літаків відбудеться у 2024 році.




Ваше повідомлення надіслано