Норвегія збільшує допомогу Україні на 7 мільярдів крон у відповідь на продовження конфлікту

Уряд Норвегії оголосив про збільшення фінансової підтримки Україні на суму 7 мільярдів норвезьких крон, що стане доповненням до вже виділених раніше 15 мільярдів. Про це на пресконференції у вівторок, 30 квітня, заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, повідомляє E24.

За словами Стере, ситуація в Україні залишається серйозною та невизначеною, що зумовлює необхідність збільшеної підтримки. Загальний обсяг норвезької допомоги в межах програми Нансена досягне 22 мільярдів крон. З нового пакету фінансування 6 мільярдів будуть спрямовані на військову підтримку, а 1 мільярд — на цивільні проєкти.

Міністр фінансів Норвегії Трюгве Слагсволд Ведум підкреслив важливість безпеки України для регіональної стабільності: "Їхня безпека також стосується нашої безпеки".

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку уряду Норвегії за значне збільшення допомоги, що дорівнює приблизно 600 мільйонам доларів. Він зазначив у своєму дописі на платформі Х, що особливо важливим є фінансування протиповітряної оборони, яке є пріоритетом для захисту життів.

"Разом ми захищаємо Україну й решту Європи від російського терору", — написав Зеленський.

Ваше повідомлення надіслано