Нова тактика РФ: підводні носії крилатих ракет використовуються для ударів по Україні

Речник Військово-морських сил України, Дмитро Плетенчук, під час коментаря для Суспільне Крим заявив про можливе застосування Росією підводних носіїв крилатих ракет у Чорному морі ночі 11 квітня. Це може свідчити про нову тактику військових дій з боку Росії.

За словами Плетенчука, якщо інформація про обстріл з підводного носія підтвердиться, це стане знаком того, що Росія перейшла до виключного використання підводних суден для ракетних атак. "Це значно ускладнює виявлення та відповідь на такі атаки," додав він.

Він також повідомив, що в акваторії Чорного моря на початок повномасштабного вторгнення було шість носіїв крилатих ракет проєкту 636.3 "Варшавянка", із яких одна субмарина ("Ростов на Дону") була знищена українськими Військово-повітряними силами.

"Ми знаємо про збереження трьох підводних носіїв, які можуть випустити загалом до 12 крилатих ракет," пояснив Плетенчук. Він додав, що Росія також збільшила повітряну активність в регіоні, використовуючи гелікоптери та застарілі літаки для патрулювання прибережної смуги.

"Ці заходи підсилюють потенційну загрозу з моря та повітря, з якою Україна мусить рахуватися," заключив речник ВМС ЗСУ.

Ваше повідомлення надіслано