Обговорення енергетичного сектору: партнери допомагають відновленню електроенергії в Україні

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба разом з представниками центральних органів виконавчої влади провів брифінг для партнерів України, де обговорювали забезпечення потреб енергетичного сектору та підготовку до осінньо-зимового періоду. У режимі відеоконференції участь взяли представники іноземних дипломатичних місій, міжнародних організацій, обласних військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що при належному фінансуванні та проведенні необхідних ремонтних робіт до кінця року можна відновити майже 3 ГВт генерації електроенергії. Також він повідомив, що завдяки підтримці партнерів вже працюють газоспалювальні установки, які забезпечують розподілену генерацію та підтримують енергосистему країни.

Василь Шкураков, т.в.о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, поінформував про потреби регіонів і окремих міст України в блочно-модульних і модульних котельнях. Партнерська допомога вже задовольняє значну частину цих запитів, зокрема в Харкові та Харківській області. Також обговорювалися потреби в когенераційних установках і генераторах, що допоможуть забезпечити стабільну роботу енергосистеми.
Ваше повідомлення надіслано