Обговорення оборонної підтримки на засіданні "Рамштайн" - про що повідомив Зеленський

На майбутньому засіданні Контактної групи з питань оборони України, відомому як формат "Рамштайн", що відбудеться 26 квітня, основною темою стануть "складнощі та проблеми, які накопичились за останні пів року в очікуванні американської підтримки", заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

Президент подякував країнам, які в цей період ухвалили нові рішення щодо підтримки України, зокрема у формі зброї та логістичної підтримки. Володимир Зеленський також наголосив на важливості продовження активної роботи з американськими партнерами, зокрема через проведені переговори з такими ключовими фігурами, як спікер Палати представників Майк Джонсон, лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл та лідер більшості Чак Шумер.

Президент висловив подяку за їх принципову позицію та підтримку у протистоянні з російським терором, а також озвучив плани на подальшу взаємодію, зокрема з лідером демократів у Палаті представників Гакімом Джеффрісом. Основна тематика переговорів з американськими лідерами зосереджена на зміцненні арсеналів, політичній взаємодії та спільній боротьбі за цінності євроатлантичної спільноти.

"Ми можемо перемогти російський терор і мусимо це зробити", - заключив Зеленський, підкреслюючи рішучість України у своїх прагненнях до перемоги та миру.





Ваше повідомлення надіслано