Окупаційні сили посилили атаки з метою прориву оборони Збройних Сил України, зазначає Генштаб.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках ситуація була найскладнішою.

 За минулу добу, 15 березня, було зафіксовано 78 бойових зіткнень між окупаційними військами та Силами оборони.

За даними Генштабу, на Куп'янському напрямку вдалося відбити 3 атаки противника у районах населених пунктів Синьківка і Табаївка, Харківська область. Ворожі сили намагалися покращити своє тактичне положення, але їм це не вдалося.

На Лиманському напрямку російські війська за допомогою авіації спробували прорвати оборону ЗСУ в районах Білогорівка (Луганська область) та Терни і Роздолівка (Донецька область). Українські сили відбили 9 штурмів.

На Бахмутському напрямку вдалося відбити 3 атаки у районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка, Донецька область, та навіть 26 штурмів на Авдіївському напрямку у районах Бердичі, Орлівка, Тоненьке та Первомайське.

"На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки і Новомихайлівки, де ворожі сили, з підтримкою авіації, 24 рази намагались прорвати оборону", - зазначили у військовому відомстві.

На Оріхівському напрямку окупанти 7 разів атакували позиції українських захисників у районах Старомайорського (Донецька область) та Роботиного (Запорізька область).

У Херсонському напрямку агресори не відмовляються від спроби вибити українські війська з плацдармів на лівобережжі Дніпра, але їм не вдалося досягти успіху після 3 невдалі штурми.

 Американські посадовці висловлюють турботу щодо можливих наслідків, якщо Україна не отримає достатню військову допомогу.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що через скорочення запасів ракет для протиповітряної оборони повітряні атаки Росії стають все смертоноснішими, тому на фронті збільшується контроль над артилерійськими боєприпасами.

Ваше повідомлення надіслано