Омбудсман Дмитро Лубінець настоює на проведенні ретельного розслідування діяльності російського Червоного Хреста

Уповноважений Верховної Ради з прав людини, Дмитро Лубінець, звернувся до Міжнародної Федерації Червоного Хреста з проханням провести об'єктивне розслідування діяльності російського Червоного Хреста, яка, за його словами, може порушувати принципи цієї гуманітарної організації, зокрема, принцип нейтралітету.

Лубінець зауважує, що останнім часом в мережі з'явилася інформація про можливі зв'язки президента російського Червоного Хреста з пропутінською "патріотичною" організацією, а також про заяви працівників російського Червоного Хреста, що свідчать про недружнє ставлення до "українських нацистів". Крім того, наголошується участь російського Червоного Хреста у військових навчаннях для дітей та просування ідеології подальшої війни проти України, що супроводжується використанням символів агресії "Z".

За словами Лубінця, можливо, метою Росії є створення нових підрозділів Червоного Хреста, фінансовання яких здійснюватиметься з Росії, особливо на тимчасово окупованих територіях України. Це, за його словами, стає ще однією ілюстрацією готовності окупантів використовувати світове ім'я гуманітарної організації власних політичних та військових цілях.

Лубінець висловив надію на те, що Міжнародна Федерація Червоного Хреста реагуватиме на цю ситуацію та вживе відповідних заходів, включаючи публічну засудження та проведення прозорого розслідування.

Ваше повідомлення надіслано