Після розслідування Bihus.Info щодо стеження, Служба безпеки України (СБУ) прийняла "кадрові рішення".

Служба безпеки України (СБУ) 5 лютого повідомила, що прийняла "кадрові рішення" стосовно Департаменту захисту національної державності після розслідування Bihus.Info щодо незаконного стеження за журналістами. Пресслужба СБУ заявила, що "керівництвом СБУ також прийнято відповідні кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності та оптимізовано напрями його роботи".

Деталі вказують, що серед "клієнтів наркодилерів" були виявлені окремі співробітники Bihus.Info, включаючи операторку, яка фігурувала у кримінальному провадженні стосовно незаконного обігу наркотиків. СБУ також розпочала кримінальне провадження згідно зі статтею 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

Нагадаємо, що попередньо Bihus.Info оприлюднив розслідування про незаконне стеження за журналістами та встановлення прихованих камер у готельних номерах. За цією операцією відповідав Департамент захисту національної державності СБУ, а президент Володимир Зеленський звільнив його керівника, Романа Семенченка, 31 січня.

Ваше повідомлення надіслано