Президент Чехії висловив невіру в можливість досягнення компромісу між Україною та Російською Федерацією.

Президент Чехії Петр Павел висловив переконання, що наразі домовлення між Україною та Росією про припинення війни є непосильною задачею. Він зауважив, що всі пропозиції з боку Росії виявилися фактичною диктатурою, оскільки Кремль встановлює умови як агресор, що не має належного права.

Петр Павел підкреслив, що ця війна між Росією та Україною може завершитися або поразкою однієї зі сторін, або внаслідок виснаження обох та реалізації того, що жодна з них не досягне повного успіху у своїх цілях. Він висловив думку, що можливо прийде час, коли обидві сторони, РФ та Україна, зрозуміють, що продовження війни призведе лише до нових втрат і страждань без реальних перспектив на успіх.

Проте Петр Павел підкреслив, що досягнення такого моменту може зайняти багато часу, а збитки від війни, як у економічному плані, так і втрати людських життів, вже дуже великі, і ситуація негативно впливає навіть на Росію. Він також нагадав, що минулого тижня на пресконференції з президентом Франції Емманюелем Макроном він заявив, що Європа не повинна обмежувати свої можливості для підтримки України у боротьбі з російською агресією.

 Петр Павел також вважає, що якщо війська НАТО нададуть підтримку безпосередньо на території України, це не буде порушенням міжнародних норм.

Ваше повідомлення надіслано