Президент Румунії затвердив навчання в країні пілотів з України на літаках F-16, повідомляють ЗМІ.

Президент Румунії Клаус Йоганніс погодив перевезення певного збройного обладнання через територію Румунії для України, а також надав згоду на навчання українських пілотів на літаках F-16 в Європейському навчальному центрі F-16 (EFTC) на військово-повітряній базі Фетешті.

За інформацією ЗМІ, президент Йоганніс у листі до парламенту повідомив про своє рішення щодо дозволу транзиту військової допомоги для України через Румунію, а також навчання близько 50 українських військових на території Румунії.

Це питання має бути розглянуте на зустрічі лідерів обох палат румунського парламенту, а голосування відбудеться на наступному спільному пленарному засіданні.

Зазначається, що українські пілоти будуть навчатися роботі з літаками F-16 в Європейському навчальному центрі F-16 (EFTC) на військово-повітряній базі Фетешті. Центр був створений недавно, і з січня там розпочалися навчання румунських пілотів.

За даними порталу Digi24, українські пілоти планують прибути на базу влітку. Також варто згадати, що в інших країнах навчання українських пілотів вже активно проводиться. Прем'єр-міністрка Данії висловила сподівання, що до літа перші літаки F-16 вже будуть в українському повітрі.

Інформація з сайту "ЄВРОПЕЙСЬКА ПРАВДА"
Ваше повідомлення надіслано