Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, який стосується процесу демобілізації військовослужбовців за строковою службою.

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про звільнення в запас строковиків після завершення терміну військової служби під час воєнного стану. Згідно з інформацією, законопроєкт передбачає, що військовослужбовці строкової служби, чий термін закінчився під час дії воєнного стану, або тим, кому продовжено військову службу понад встановлені строки, можуть бути звільнені у запас за указом Президента України.

Пояснення до законопроєкту вказують, що ця ініціатива є необхідною для забезпечення виконання заходів, пов'язаних із звільненням у запас військовослужбовців, які вже вислужили встановлені строки строкової військової служби. За прийняттям цього закону очікується можливість демобілізувати військовослужбовців, які виконали встановлені терміни служби.

Зазначається, що текст законопроєкту поки що не оприлюднено на офіційному сайті Верховної Ради, але народний депутат Олексій Гончаренко розмістив фото законопроєкту в своєму каналі у Telegram. У разі прийняття закону, військовослужбовці строкової служби матимуть можливість бути звільненими у запас за указом Президента України.




Ваше повідомлення надіслано