Президент Зеленський перевірив хід будівництва фортифікацій на Чернігівщині

5 квітня Президент України Володимир Зеленський відвідав Чернігівську область, де оглянув хід будівництва фортифікаційних споруд на державному кордоні. 

"Будівництво фортифікацій на Чернігівщині є критично важливим, і надійність виконання робіт є головним пріоритетом. Вдячний усім, хто бере участь у цій важливій справі," - написав Зеленський.

Президент України оглянув залізобетонні конструкції, траншеї, бліндажі та інші оборонні споруди, включаючи протитанкові рови та окопи для БТРів. За його словами, роботи включають будівництво трьох ліній оборони.

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус зазначив, що регіон активно зміцнює свої оборонні позиції. "На ділянці кордону з Росією та Білоруссю створено суцільну смугу оборонних перешкод," - сказав він.

Загальна вартість фортифікаційних робіт на Чернігівщині оцінюється приблизно в 1,5 мільярда гривень, з фінансуванням з резервного фонду держави.

"Ми не чекали на фінансування, а почали роботи. У минулому році багато чого зробили своїми силами, але зараз все фінансується за кошти резервного фонду," - додав Чаус.

Президент Зеленський підкреслив, що всі роботи будуть завершені вчасно, щоб "ворог подивився і вирішив не йти сюди вдруге".

Ваше повідомлення надіслано