Президент Зеленський видав дозвіл іноземцям на можливість вступу та служби в Національній гвардії.

21 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ, який дозволяє іноземцям та особам без громадянства приєднатися до Національної гвардії України. Указ передбачає, що іноземці, що перебувають на законних підставах на території України, можуть добровільно вступити в ряди Нацгвардії, якщо вони раніше не мали судимостей і відповідають вимогам щодо військової служби, визначеним українським законодавством.

Іноземці можуть служити в армії за контрактом як на рядових посадах, так і на посадах сержантського та старшинського складу. Процес вступу передбачає звернення до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання або безпосередньо до військової частини, де іноземці бажають служити. Жінки іноземці також можуть бути прийняті на військову службу за контрактом, заміщуючи вакантні військові посади, які визначає Міністерство внутрішніх справ.

Після медичного огляду іноземцям потрібно пройти нормативи фізичної підготовки. Випробувальний строк для прийнятих на військову службу іноземців становить два місяці. Контракти для військовослужбовців рядового складу укладаються на три роки, а для сержантського і старшинського складу - від трьох до п'яти років.

Ваше повідомлення надіслано