Прокуратура висловила припущення, що ракета, що атакувала Харків з боку Російської Федерації, може мати походження з КНДР.

У Харкові ведеться розслідування щодо цілісної частини ракети, яка була використана при атаках з боку Російської Федерації, і вважається, що вона може бути походженням з Північної Кореї. Згідно із заявою речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка, візуально ця частина подібна до ракети "Іскандер", але виявлені певні технічні відмінності.

Чубенко надав уламки ракет, які використовували росіяни під час обстрілів Харкова у період з 29 грудня по 2 січня, зокрема ті, які належать ракеті, що потрапила в центр міста неподалік від площі Свободи. За його словами, хвостова частина ракети, яка вижила під час удару, свідчить про те, що це не типова ракета "Іскандер". Проте він також зауважив, що відмінності не дозволяють однозначно визначити, чи це "Іскандер", чи подібна до нього ракета, і проводяться експертизи.

Чубенко вказав на технічні відмінності, такі як розмір – ракета трошки більша за "Іскандер", і внутрішня структура з обмоткою дротів без захисту від РЕБ, що відсутній у "Іскандері". Проте точно сказати про походження ракети поки що неможливо, існують дві можливості: або РФ змінила стиль виробництва ракет, або це інша країна. Зазначено, що вони нахиляються до того, що це може бути ракета, надана Північною Кореєю, але без прямих доказів.

Зазначено, що раніше в США стверджували про наявність доказів передачі Росією балістичних ракет із Північної Кореї та їх запуску по Україні, а також про переговори між Москвою та Тегераном щодо отримання аналогічного озброєння.





Ваше повідомлення надіслано