Протягом останньої доби внаслідок агресії Російської Федерації загинули три особи, ще дев'ять отримали поранення.

Внаслідок агресії Російської Федерації за останню добу загинуло принаймні 3 людини, ще 9 отримали поранення, повідомляється за інформацією очільників обласних влад Донецької, Харківської, Херсонської, Черкаської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей: Вадима Філашкіна, Олега Синєгубова, Олександра Прокудіна, Ігоря Табурець, Ігоря Райковича, Сергія Лисака відповідно.

В Донецькій області 4 січня було зафіксовано загибель 2 мешканців в селах Катеринівці та Красногорівка. Ще 2 людини отримали поранення. Додатково вдалося встановити інформацію про 1 загиблу особу раніше в Авдіївці та 1 поранену в Торецьку.

У Харківській області противник обстріляв артилерією та мінометами більше 15 населених пунктів, включаючи Уди Богодухівського району, Вовчанськ, Мала Вовча Чугуївського району, а також інші міста та села. Були зафіксовані обстріли міста Вовчанськ та села Липці Харківського району.

У Херсонській області противник випустив 125 обстрілів, використовуючи міномети, артилерію, "Гради", танки, авіацію та безпілотники, в тому числі 4 "Shahed". Місто Херсон було обстріляно 31 снарядом. Зазначається, що були атаковані житлові квартали, об'єкти критичної інфраструктури у Херсоні та Херсонському районі.

У Черкаській області було знищено 5 ворожих "Шахедів" без постраждалих, але з пошкодженням ліній електропередач внаслідок уламків безпілотників. Триває робота аварійних бригад.

У Кіровоградській області вночі працювала протиповітряна оборона, інцидентів з постраждалими не зафіксовано.

У Дніпропетровській області було збито 6 "Шахедів" у Криворізькому районі, при цьому уламки впали на територію непрацюючого підприємства, але ніхто не постраждав.

В Запорізькій області російські військовослужбовці завдали 199 ударів по 17 населених пунктах. Зазначається про 55 ворожих безпілотників, які атакували різні населені пункти області.

У Миколаївській області 4 січня в Баштанському районі внаслідок влучання БпЛА типу "Shahed 131/136" виникло займання на території агропідприємства, але його оперативно ліквідували. Також були пошкоджені будівлі дитячого садочку, сільського будинку культури та приватних будинків без постраждалих.

Загалом відзначається активність російських військ в різних регіонах, при цьому ведеться обстріл і атака на мирне населення та об'єкти інфраструктури.





Ваше повідомлення надіслано