Протиповітряна оборона працювала у 12 областях, збивши 34 з 35 ворожих БпЛА

В період з 20:00 20 грудня до 03:30 21 грудня було зафіксовано запуск 35 дронів типу «Shahed-136/131», які здійснили атаки хвилеподібно і в різний час. 

Для нейтралізації повітряної загрози були задіяні тактична авіація, підрозділи протиповітряної оборони та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та інших компонентів Сил оборони України.

Протягом ночі, у різних локаціях, вдалося збити 34 з 35 запущених ворожих БпЛА.

Системи протиповітряної оборони активно діяли у багатьох областях, включаючи Київську, Дніпропетровську, Вінницьку, Черкаську, Херсонську, Запорізьку, Миколаївську, Хмельницьку, Сумську, Полтавську, Чернігівську та Кіровоградську.

За повідомленням Генштабу, упродовж останньої доби сталося 99 бойових зіткнень. Противник здійснив 5 ракетних ударів, 68 авіаційних нальотів, та провів 88 артилерійських обстрілів за допомогою реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільних об'єктах.

Внаслідок злочинних атак російських військ на території України зафіксовані втрати серед цивільного населення, як загиблі, так і поранені. Також було пошкоджено приватні житлові будинки та об’єкти цивільної інфраструктури.

Ваше повідомлення надіслано