Реєстрація в електронному кабінеті військовозобов'язаних в Україні буде добровільною, заявив представник Міноборони

Дмитро Лазуткін, представник Міністерства оборони України, повідомив, що реєстрація в новоствореному електронному кабінеті військовозобов'язаних буде добровільною. Про це він сказав під час інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Електронний кабінет створено для зручності громадян, і хоча він буде автоматично створений для кожного військовозобов'язаного, реєстрація залишається на їхній волі," зазначив Лазуткін. Він також підкреслив, що цей процес не має примусового характеру та не передбачає покарань за невиконання.

Заступниця голови МО Катерина Черногоренко раніше повідомила про плани щодо створення електронних кабінетів, які мають спростити адміністративні процедури для військовозобов'язаних. Цей крок відбувається в рамках більш широкої цифровізації військових процесів в Україні, яку затвердив президент Володимир Зеленський, підписавши відповідний закон 2 квітня.

Цей законопроєкт, №10062, який був раніше ухвалений парламентом, включає створення реєстру військовослужбовців ЗСУ та можливість отримання статусу учасника бойових дій онлайн.

Ваше повідомлення надіслано