Родини полонених бійців закликають до допомоги через мирну акцію: "Безвісти зниклі -це не вирок"

Зібравшись сьогодні, родини безвісти зниклих та полонених бійців 46 окремої аеромобільної десантно штурмової бригади, виступили з закликом до міжнародної спільноти та організацій, з проханням допомогти звільнити їх рідних. У декількох словах описавши страждання, які вони відчувають з грудня 2022 року, коли їхні родичі востаннє були помічені в боях за Бахмут та Соледар, родини висловили своє занепокоєння від відсутності новин.

У розмові з представниками родин стає зрозуміло, що всі ці люди зібрались з різних куточків країни, об'єднані спільною боротьбою та надією. Вони діляться однаковими цілями — визволити Україну та повернути додому своїх близьких. 

Ці родини стикаються з невідомістю, відчаєм та частими відмовами від органів влади, які лише відгукуються з проханнями чекати.

Особливо проблематичним є процес обміну полоненими, який відбувається надзвичайно рідко та часто без урахування бійців 46 бригади. За весь час конфлікту лише 19 з них було звільнено, і жодного — з квітня минулого року.

Вони воювали заради майбутнього нашої країни, а тепер їхні родини ведуть боротьбу за їх повернення. Підтримуючи одне одного, вони нагадують собі та іншим, підбадьорюючі : "Дружина штурмовика — також штурмовик". 

Сім'ї сподіваються, що їх заклик до дій буде почутий, та відгукнеться в серцях і владних кабінетах по всьому світу.

Ваше повідомлення надіслано