Росія вчинила атаку на Україну за допомогою 35 бойових безпілотних літальних апаратів типу "Шахед". Українським Збройним Силам вдалося збити майже половину з цієї кількості.

У ніч на 30 січня російські війська здійснили атаку на Україну за допомогою 35 ударних безпілотних літальних апаратів типу "Shahed-136/131". За інформацією Повітряних Сил Збройних Сил України, вдалося знищити 15 з цих ворожих дронів.

Повітряні сили та системи протиповітряної оборони взяли участь у відбитті атаки, взаємодіючи з ППО Сил оборони України. Знищені ворожі БПЛА виявлені та ліквідовані в регіонах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

Атака російських сил відбулася з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ (Росія) та мис Чауда (тимчасово окупований Крим). Частину "Шахедів" російські війська спрямували по прифронтових територіях з метою ураження інфраструктури паливно-енергетичного сектору, цивільних та військових об'єктів біля лінії фронту та держкордону з Росією.

Для відбиття повітряної атаки були задіяні авіація, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України. Крім того, окупанти випустили дві зенітні керовані ракети С-300 по Донеччині.

Важливо відзначити, що раніше повідомлялося про атаку російських військ на Дніпропетровську область, де один ворожий "Шахед" було збито, а інший завдав удару по цивільній інфраструктурі у Криворізькому районі, спричинивши пожежу.

Ваше повідомлення надіслано