Росія запустила на ДніпроГЕС 8 ракет. Зазначено, що ураження від цього атаки є дуже значними

Вранці 22 березня, Росія запустила на Дніпровську ГЕС 8 ракет. Ураження, за словами очільника департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора Юрія Бєлоусова, є дуже значними.

Він повідомив про це під час ефіру телемарафону, зазначивши, що Україна розуміє можливі наслідки. За словами Бєлоусова, Запоріжжя стало об'єктом наймасштабнішої атаки, внаслідок якої на Дніпровську ГЕС було випущено 8 ракет. Ця станція є надзвичайно важливим об'єктом для України, оскільки містить не лише енергетичну складову, але й виконує інші функції. Більше того, Бєлоусов зауважив, що Україна вже переживала наслідки від ураження схожого об'єкту - Каховської ГЕС.

Проте, за отриманою інформацією, на даний момент немає загрози для громадян. Об'єкт дійсно виведений з ладу, і хоча роботи з його відновлення є надзвичайно важливими, ураження стали значними.

Також, у Міненерго зазначили, що ця атака є наймасштабнішою на українську енергетику за останній час. У "Укргідроенерго" стверджують, що після ракетних ударів росіян по станції загрози прориву греблі ДніпроГЕС немає, хоча було зафіксовано два прямих влучання.

Ваше повідомлення надіслано