Розвідка Британії повідомила про нові випадки, коли Російська Федерація здійснювала бомбардування своїх власних міст.

Розвідка Великої Британії проаналізувала нові випадки, коли бомбардування російської авіації спричинили падіння бомб на населені пункти в межах Російської Федерації.

За інформацією "Європейської правди", яка посилається на розвідувальний огляд британського Міністерства оборони за 30 січня, російська авіація скинула авіабомби типу ФАБ-250 на села Бєлгородської області. За звітом Telegram-каналу Astra, ці інциденти призвели до падіння бомб на ферму в Постнікові та на вулицю в селі Стрєлєцкоє, що викликало евакуацію близько 150 осіб на відстані 500 метрів від місця вибуху.

Це вже четвертий випадок випадкового скиду російських боєприпасів на власній території за поточний місяць та п'ятий випадок протягом року. Розвідка не встановлює чітких причин таких інцидентів, але вказує на можливу комбінацію проблем у процедурах озброєння літаків перед вильотом та недостатньої підготовки екіпажів під час польоту.

Зазначається, що зростання частоти таких інцидентів може свідчити про втому повітряних та наземних команд російської лінії фронту та про недостатню підготовку. Раніше розвідка аналізувала подібні випадки, коли Росія випадково атакувала свої міста та окуповані території в Україні.

Ваше повідомлення надіслано