Сергій Тарнавський повідомив, що на Авдіївському коксохімі триває пожежа, і кілька бійців з українських сил опинилися в полоні.

На 16 лютого, за інформацією командира оперативно-стратегічного угруповання "Таврія" Олександра Тарнавського, в Авдіївці тривають важкі бої. Російські війська продовжують артилерійські обстріли та бомбардування, намагаючись зруйнувати місто. Неспроможність ворога замкнути кільце і оточити українських захисників була відзначена.

За словами Тарнавського, українські військові ведуть оборону у всіх напрямках, стримуючи чисельно переважаючого противника. Протягом доби в районі Авдіївки зафіксовано більше 30 атак російських сил, включаючи авіаудари та артилерійські обстріли.

Незважаючи на труднощі, українські військові здійснюють маневри та виходять з руйнівних позицій, закріплюючись на нових рубежах оборони. У зв'язку з постійними обстрілами евакуація поранених ускладнена, і на Авдіївському коксохімічному заводі триває пожежа внаслідок ударів російських сил.

Тарнавський також повідомив про те, що українські захисники отримали необхідні резерви та боєприпаси. Однак у результаті виходу на нові позиції кілька бійців потрапили в полон російських сил. Заявлено про рішучий намір боротися за звільнення кожного з ув'язнених бійців.

Важливо відзначити, що розгортаючи агресивний наступ на Авдіївку, російські війська зазнали значних втрат.

Ваше повідомлення надіслано